9 Οκτ 2009

Η πολιτική, οι πολιτικοί και ο Έλληνας

Οι εκλογές στην Ελλάδα μας έχουν πάντα κλίμα γιορτής. Ως σωστός και συνειδητοποιημένος πολίτης ανέβηκα στας Σερρας να ψηφίσω. Ως γνήσιος Έλληνας πολίτης εκμεταλλεύτηκα την αγωνία των κομμάτων και πήρα τζάμπα εισιτήριο να δω την οικογένεια μου στη Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες. Και η πίτα ολάκερη και ο σκύλος χορτάτος!

Θα προσπαθήσω να κάνω αποτίμηση αυτών των εκλογών σήμερα, μια και έχει περάσει σχεδόν μια βδομάδα και η κρίση μου είναι πιο λογική, εφόσον δεν πανηγυρίζω πλέον τη νίκη του ΠΑΣΟΚ.

Σ’αυτές τις εκλογές συνέβηκαν πρωτοφανείς αλλαγές στο εκλογικό σώμα. Ήταν οι πιο ήρεμες εκλογές από όσες έχω ζήσει μέχρι τώρα (3 βουλευτικές και 2 ευρωεκλογές) στην Ελλάδα. Ο λαός είχε αποφασίζει εδώ και ένα χρόνο το αποτέλεσμα και όλοι περιμέναμε να δούμε με ποσό θα κέρδιζε το ΠΑΣΟΚ. Η τεράστια διαφορά μας εξέπληξε όλους, αλλά έχει λογική εξήγηση. Και εδώ κολλά και ο τίτλος που έδωσα σ’αυτή την ανάρτηση. Ο Έλληνας σ’αυτές τις εκλογές καταψήφισε τον πολιτικό Καραμανλή και υπερψήφισε την πολιτική του ΠΑΣΟΚ.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ βρίσκονται μπροστά στις πιο κρίσιμες μέρες τους. Διότι αν ο ΓΑΠ δεν υλοποιήσει το πρόγραμμα (την πολιτική) που ανακοίνωσε στις επόμενες εκλογές θα επέλθει το τέλος του δικομματισμού στη χώρα. Ο λαός έδωσε μια τελευταία ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ. Και την έδωσε διότι είναι το ΜΟΝΟ κίνημα που μπορεί να αλλάξει από μόνο του την τύχη της Ελλάδας (και της Κύπρου). Η ελληνική δεξιά έδωσε εξετάσεις και απέτυχε παταγωδώς και τις δυο φορές, είτε είχε σύμμαχο το ΚΚΕ (1989), είτε όχι. Το ΚΚΕ δεν μπορεί και δεν θέλει να γίνει κυβέρνηση μιας και προτιμά το ρόλο του αριστερού δεκανικιού της ΝΔ. Το ΛΆΟΣ του φασίστα είναι ένα ευκαιριακό κόμμα που απλώς θα φουσκώνει και θα ξεφουσκώνει ανάλογα πως πάει η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απλώς για γέλια. Όταν κύριε Αλαβανε και Τσίπρα ο λαός σας έδινε απλόχερα την στήριξη του εσείς τσακωνόσασταν για τις καρέκλες. Γελοίοι Φαρισαίοι και υποκριτές προύχοντες.

Αλλά αν το ΠΑΣΟΚ αποτύχει τότε θα γελάσει και το ποικιλόχρωμο ερίφιο. Θα μπει στη βουλή ακόμα και ο Λεβέντης. Διότι οι Έλληνες πλέον δεν είναι ΠΑΣΟΚ, ΝΔ κτλ. ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ κτλ. Μας κάνεις κύριε? Σε ψηφίζω! Δεν μας κάνεις? Σε διαολοστέλνω όπως και τον Καραμανλή. (όπως και τον Τάσο σ’εμάς στην Κύπρο).

Ελπίζω να έρθουν καλύτερες μέρες με το ΠΑΣΟΚ για την Ελλάδα. Είμαι όμως σίγουρος πως θα έρθουν καλύτερες μέρες για την Κύπρο γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που ενδιαφέρεται διαχρονικά για μας. Ο Γεώργιος Παπανδρέου , ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Κώστας Σημίτης ήταν Φίλοι της Κύπρου. Αλλά και ο Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου είναι φίλος της Κύπρου. Φάνηκε με την υπεύθυνη στάση του το 2004.

Γι’αυτό είμαι περήφανος που ψήφισα (σ’αυτές και τις προηγούμενες εκλογές) ΠΑΣΟΚ. Ο Γιωργάκης έχει όραμα, το ΠΑΣΟΚ μπορεί και τους ΕΛΛΗΝΕΣ θα τους δικαιώσει η ιστορία

2 σχόλια:

Νικόλας Κυριάκου είπε...

Συντροφακι/ ξαδελφακι,

καλωσηρθες πισω στη μπλογκοσφαιρα.
Καλα τα λες εδω, καμια διαφωνια. (αλλά μονο εγω ξερω τι ελεγες μετα τις εκλογες του 2007) - χε χε χε


Σε χαιρετω

Ν

Aslan είπε...

H γνωμη μου για τον Παπανδρεου ειναι ακομη η ιδια. Αλλα η διαφορετικοτητα του ΠΑΣΟΚ απο τα αλλα κομματα ειναι η πολυσυλλεκτικοτητα του.