7 Ιουλ 2009

Ο "εγκριτος" κυριος Ιγνατιου...


Παραθετω ενα αρθρο που ειχε γραφτει πριν 2 μηνες. Αποδυκνυει το ποσο αμεροληπτος ειναι ο "εγκριτος" δημοσιογραφος μας Μιχάλης Ιγνατίου
********************************************************


ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΑ
O Πουργουρίδης, οι Υπεραγορές Πατριωτισμού και ο Ερντογάν

Το συνδικάτο των εθνοπρεπώς σκεπτόμενων έχει παρεξηγήσει την ψυχραιμία μας, την θεωρεί αδυναμία. Ακόμα ζει με τις ψευδαισθήσεις του 76% του δημοψηφίσματος και την ανοχή και αντοχή που έχουμε επιδείξει. Ναιναίκους μας ανέβασαν, προδότες μας κατέβασαν, μας είπαν γαϊδούρια, μας ζήτησαν να αυτοαπαγχονισθούμε στην πλατεία Ελευθερίας. Κατά τα άλλα είναι δημοκράτες. Μας έφερε η Κυβέρνηση που υποστηρίζουν ένα δημοψήφισμα, όσοι είπαν "ναι" είναι προδότες. Πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας ένα δημοψήφισμα που τέθηκε ενώπιον του λαού από την ίδια του την Κυβέρνηση είχε μέσα του μία προδοτική επιλογή.
Αρκετά ανεχτήκαμε αυτά τα καμώματα και την κωμική πολιτική τους. Αντί να μέμφονται μια Κυβέρνηση που εκμαίευσε το δημοψήφισμα εκλιπαρώντας τον Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (τον μαύρο όπως τον αποκαλούσαν γιατί αν ήταν άσπρος θα τους άρεσε καλύτερα) τον Δεκέμβριο του 2003. Αντί να οργίζονται γιατί η Κυβέρνηση δεν υπολόγισε τη στροφή της Τουρκίας παρ' όλες τις προειδοποιήσεις του κ. Σημίτη (άλλος προδότης και αυτός, μας έπιασε από το χέρι για να μπούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς τη λύση του Κυπριακού) αντί να εξαγριωθούν από την ανεπιτυχή διαπραγμάτευση που έκαμε η πλευρά μας έχουν την άνεση να προσβάλλουν και να υβρίζουν καθημερινά.
"Βλακώδης πράξη" ήταν ο χαρακτηρισμός με τον οποίο στόλισε ενέργεια του βουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού ο Μιχάλης Ιγνατίου, δημοσιογράφος, μέλος της εθνοσωτήριας πατριωτικής παράταξης.
Στην αρχή είπα μεγάλο παιδί ο Χρίστος Πουργουρίδης θα τα καταφέρει μόνος του. Δεν γίνεται όμως να σιωπούμε γιατί η νοοτροπία τους έχει γίνει φασιστική. Δεν είναι μόνον ο κ. Ιγνατίου που ασχημόνησε, ο οποίος το έκαμε με σοφιστείες όπως ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, είναι και στελέχη της κυπριακής πολιτικής ηγεσίας. Κατακεραυνώνουν τον Χρίστο Πουργουρίδη με κύριο σημερινό στόχο να υποκλέψουν μερικές ψήφους από τον Δημοκρατικό Συναγερμό όχι για να βγάλουν ευρωβουλευτές αλλά για να σηκώσουν τα πεσμένα ποσοστά τους.
Αυτοί οι ίδιοι που για να δείξουν την ελληνικότητά τους αναγνώρισαν το 1967 τη χούντα των Αθηνών ως νόμιμη κυβέρνηση της Ελλάδας, άλλοι γιατί ήταν ταυτισμένοι ιδεολογικά και άλλοι γιατί δεν είχαν το ανάστημα ν' αφήσουν την Κύπρο το μόνο δημοκρατικό ελεύθερο κομμάτι του ελληνισμού. Καλού κακού έριχναν και κανένα αντιστασιακό στην Κύπρο για παν ενδεχόμενο. Μ' αυτή την πολιτική τους επέτρεψαν στη χούντα να ελέγχει την Κύπρο και συμμαχώντας με τους ντόπιους υπερπατριώτες να υποδέχονται τον Αττίλα στην Κερύνεια για μια συμφωνημένη διχοτόμηση. Νά μια ευκαιρία για κρέμασμα.
Οι ίδιοι με την αυτή πολιτική φιλοσοφία μονοπωλούν τους πατριωτικούς μανδύες και εκδίδουν πιστοποιητικά εθνικοφροσύνης άσχετα αν η αγάπη τους για το εθνικό κέντρο ποικίλλει ανάλογα πώς τους βολεύει ο εκάστοτε πρωθυπουργός.
Τι έκαμε ο Χρίστος Πουργουρίδης; Συνυπέγραψε ψήφισμα για να γίνει έρευνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Τούρκων στη Ρόδο και στην Κω. Τούρκους που οι δικοί μας υψηλοί πολιτικοί σαν κακοί προπαγανδιστές τούς θέλουν μουσουλμάνους. Πολιτική στρουθοκαμήλου. Παρενθετικά Τούρκος είναι όποιος θέλει να είναι, όχι όποιος αποφασίσουμε εμείς.
Προδοσία αμέσως η απόφαση, άσχετα αν ο Πουργουρίδης κατάφερε να γίνει έρευνα για τα δικαιώματα των Ελλήνων (όχι των χριστιανών) στην Ίμβρο και Τένεδο άσχετα αν Ελλαδίτισσα πολιτικός συνηγόρησε υπέρ του Λεμεσιανού βουλευτή, τον ευχαρίστησε για τη βοήθεια που δίδει στην Ελλάδα και υποστήριξε ότι θα ήταν ασυνεπές εκ μέρους του να αρνηθεί υπογραφή του ψηφίσματος. Άσχετα αν η Ελληνική Κυβέρνηση δεν παραπονέθηκε.
Προδοσία λοιπόν η ετυμηγορία γιατί θίγονται τα συμφέροντα της Ελλάδας, είπαν οι αυτόκλητοι μονομάχοι του ελληνισμού, δεν υπολόγισαν όμως τον ξενοδόχο. Ξενοδόχος αυτή τη φορά επίκαιρος και σαφής ο Τούρκος πρωθυπουργός. "Επί χρόνια, στη χώρα αυτή
(Τουρκία) έγιναν κάποια πράγματα. Εκδιώχθηκαν όσοι είχαν διαφορετική εθνική ταυτότητα. Μήπως βγήκαμε κερδισμένοι; Θα πρέπει να το σκεφτούμε. Αλλά κανείς δεν κάθισε να σκεφτεί με ψυχραιμία. Αυτό, στην πραγματικότητα ήταν αποτέλεσμα φασιστοειδούς αντίληψης. Στο λάθος αυτό, ορισμένες φορές υποπέσαμε και εμείς, αλλά όταν σκέφτεται κανείς με ψυχραιμία, αντιλαμβάνεται και λέει τι λάθη κάναμε".
Επιγραμματικά και καθαρά ο Ερντογάν μπροστά στα μέλη του κόμματός του αντί να εκμεταλλευτεί το ψήφισμα που υπέγραψε ο κ. Πουργουρίδης όπως προανήγγελλαν οι εθνικόφρονες εγκέφαλοί μας καταδίκασε τη δική του χώρα για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων της Τουρκίας. Έστω και μόνος θα στεκόμουν δίπλα στον Πουργουρίδη και δηλώνω, ναι, ότι αν η Ελλάδα που αγαπώ παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα των Τούρκων της Ρόδου και της Κω να τιμωρηθεί, αν όχι με την έρευνα να καταρρίψει και την τελευταία υποψία. Για αυτό μπορώ να αισθάνομαι υπερήφανος που είμαι Έλληνας χωρίς να περιμένω από κανέναν κ. Ιγνατίου να με αξιολογήσει.
e-mail: Mesaritis@Nikosia.org


Του Νίκου Μεσαρίτη
Κωδικός άρθρου: 874727
ΠΟΛΙΤΗΣ - 30/05/2009, Σελίδα: 14

======================================================

Σας αποχαιρετω με το τραγουδι του Βοb Marley. GET UP STAND UP.

Get up, stand up: stand up for your rights! Get up, stand up: stand up for your rights!
Get up, stand up: stand up for your rights!
Get up, stand up: don't give up the fight!
Preacherman, don't tell me,
Heaven is under the earth.
I know you don't know What life is really worth.
It's not all that glitters is gold;
'alf the story has never been told:
So now you see the light, eh!
Stand up for your rights. come on!
Get up, stand up: stand up for your rights!
Get up, stand up: don't give up the fight!
Get up, stand up: stand up for your rights!
Get up, stand up: don't give up the fight!
Most people think,
Great god will come from the skies,
Take away everything
And make everybody feel high.
But if you know what life is worth,
You will look for yours on earth:
And now you see the light,
You stand up for your rights. jah!
Get up, stand up! (jah, jah!)
Stand up for your rights! (oh-hoo!)
Get up, stand up! (get up, stand up!)
Don't give up the fight! (life is your right!)
Get up, stand up! (so we can't give up the fight!)
Stand up for your rights! (lord, lord!)
Get up, stand up! (keep on struggling on!)
Don't give up the fight! (yeah!)
We sick an' tired of-a your ism-skism game -
Dyin' 'n' goin' to heaven in-a jesus' name, lord.
We know when we understand:
Almighty god is a living man.
You can fool some people sometimes,
But you can't fool all the people all the time. So now we see the light (what you gonna do?),
We gonna stand up for our rights! (yeah, yeah, yeah!)

So you better:
Get up, stand up! (in the morning! git it up!) Stand up for your rights! (stand up for our rights!)
Get up, stand up!
Don't give up the fight! (don't give it up, don't give it up!)
Get up, stand up! (get up, stand up!)
Stand up for your rights! (get up, stand up!) Get up, stand up! ( ... )
Don't give up the fight! (get up, stand up!)
Get up, stand up! ( ... )
Stand up for your rights!
Get up, stand up!
Don't give up the fight!

9 σχόλια:

nekatomenos είπε...

Αποσιερετάς; Τωρά που σε ήβραμε;
Το άρθρο έκαμε με να σκεφτώ κάτι.. πολλές φορές θκιάβαζουμε άρθρα που κατακρίνουν την μικροπολιτική τζαι ψευδοπατριωτική φαιδρότητα να καταλήγουν με ένα μοιρολατρικό "ως πότε θα μπορούν να..." κλπ κλπ.

Τζαι εσκέφτηκα τωρά πως πλέον τούτη η ερώτηση εν πρέπει να γίνεται. Γιατί η ώρα της αντίστασης στην γερή πλύση με Ντιξάν που μας γίνεται εν έρκεται απλώς. Εν τωρά. Καλώς σε ήβρα.

Aslan είπε...

o αποχαιρετισμος ηταν διοτι αφηνω τα ομορφα χανια για να ερτω κυπρο, στην πιο ομορφη εποχη του χρονου φιλε νεκατομενε!

osr είπε...

φίλε άσλαν ένα ερώτημα μόνο,

όταν ο μάρλευ τραγουδούσε το get up stand up, fight for your rights
dont give up the figt

τι ακριβώς θεωρείς ότι εννοούσε;

το ερώτημα είναι σε συνδυασμό με το άρθρο που παρέθεσες

θεωρείς ότι σχετίζονται;

Aslan είπε...

αρχικα φιλε οσρ καλωσορισες

Ακολουθως, προφανως και σχετιζονται διοτι οταν ο Μαρλευ τραγουδουσε αυτα τα ομκορφα λογια τα τραγουδουσε για ολους μας. Και πιστευω οτι ειναι δικαιωμα ολων μας να μη δεχομαστε οτι μας πλασαρουν οι διαφοροι.

Οταν ο καθε δημοσιογραφος γραφει οτι ο ιδιος πιστευει τοτε γινετε ιδιογραφος. Ειναι σαν το αρθρο σου για το οτι οι Κυπραιοι εν οι πιο μορφομενοι Ευρωπαιοι. Το οτι εσυ αντεδρασες σε αυτη την τσιοφτα ειναι οτι you got up, you stood up and fought for your right να μεν σε περιπαιζει ο καθε ενας

Αν ο κυριος Ιγνατιου νομιζει οτι κανει αγωνα και εκεινος δικαιωμα του, αλλωστε κι η χουντα στην Ελλαδα ητο επαναστασις...

Καταληγωντας εγω εχω ερμηνευσει το τραγουδι οπως με βολευει εμενα (αυτος ειναι και ο σκοπος της ποιησης) οποτε μπορω να θεωρησω οτι κολλα οπουδηποτε βλεπω οτι θελουν να με περιπεξουν. Και στην προκειμενη περιπτωση ο συγγραφεας του αρθρου ενιωθε οπως εμενα.

Ελπιζω να σε καλυψα

osr είπε...

καλώς σε βρήκα ;)

πιοητική αδεία ε....

σωστός!

ο καθένας αγωνίζεται άλλωστε γι αυτά που πιστεύει!!!

άλλωστε όλοι μας κατέχουμε αποκλειστικά και μόνο την υποκειμενική δική μας "αλήθεια"

έτσι λίγο προβοκατόρικο από την δική μου "αλήθεια" το κείμενο μου

Η σκλαβιά είναι ελευθερία
http://osr55.wordpress.com/2008/11/25/

Ανώνυμος είπε...

Να ρωτήσω: αυτές οι σαχλαμάρες γράφονται στον κυπριακό Τύπο;

Ανώνυμος είπε...

saxlamaras eisai kai fenese.

an mporeis na apantiseis ato arthro kane to. alliws skase gebeliske.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Άσλαν σε χαιρετώ υπάρχουν πολλά τραούδκια που αφήνουν παρόμοια μηνύματα αν και εφόσον δεν τεινουν παρεξήγησης που τον παντογνώστη Κυπραίο.
συνέχησε τη καλή δουλειά.
Α τζαι μπαϊ δε γουέϊ όσον αφορά τζίνο που με ερώτησες στο μπλόκ απάντησα σου όποτε μπόρεις εμπα δε το.
Ατε σιαίρετω σε

Triolouin είπε...

Θεός ο Marley! Τζιαι εννοείται όπως πάντα αφήνω άτοπα και άσχετα σχόλια για να κάμνω την διαφορά :)